Subsidiemogelijkheden. Hierover kunt u contact opnemen met Lisanne Eshuis, info@leshuisvanhetnoorden, www.leshuisvanhetnoorden.nl, 0636088314

Omdat de overheid wil dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren meedoen aan sport en cultuur hebben ze potjes om dit financieel mogelijk te maken als er thuis weinig financiële draagkracht is. Hieronder volgen de regelingen.

.


Meedoenpremie schoolgaande kinderen

Werkplein Drentsche Aa

Voor leerlingen uit het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs voor wie de cursusbedragen moeilijk op te brengen zijn vanwege een laag inkomen en weinig vermogen, hebben de gemeente Assen, de gemeente Tynaarlo en de gemeente Aa en Hunze een speciale premie; de meedoenpremie schoolgaande kinderen. Deze premie kan ingezet worden voor bijdragen in schooluitgaven, sport, vakanties en cultuur voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Als u denkt hiervoor in aanmerking te komen kunt u contact opnemen met Werkplein Baanzicht 0592-391600, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Stationsstraat 30-32 Assen. Informatie is ook te vinden op Werkplein Baanzicht.


Jeugdcultuurfonds Drenthe

Jeugdcultuurfonds Drenthe

Het Jeugdcultuurfonds Drenthe is er voor kinderen en jongeren, die om financiële redenen niet kunnen deelnemen aan actieve sport- of kunstbeoefening. Jeugdcultuurfonds Drenthe stelt voor deze kinderen een tegemoetkoming in de kosten beschikbaar.

Website: Jeugdcultuurfonds Drenthe


Stichting leergeld

Voor ouders met een inkomen op bijstand niveau en/of hoge schulden. Zij kunnen een aanvraag indienen bij de Stichting Leergeld Noord Drenthe, vestiging Assen.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Stichting Leergeld
Adres: Stichting Leergeld 
Postbus 30, 
9400 AA Assen, 
Tel: 06 131 486 09