Acteerstudio volwassenen

START ACTEERCURSUS VOOR SENIOREN 13 OKTOBER 2021

Op woensdag 13 oktober starten we met een acteer cursus voor senioren. De lessen van zijn 10.00-11.30 in lokaal 1.19 van Podium Zuidhaege 2 in Assen. De cursus bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur. De laatste les is op woensdag 22 december ( de in herfstvakantie wordt geen les gegeven). De kosten zijn 125,- hierin is 21% BTW inbegrepen. U kunt zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Seizoen 2021-2022 onder voorbehoud

Gevorderde Spelers 

Acteerstudio volwassenenDe Ros Theaterschool heeft op dit moment een cursus voor gevorderde spelers. Instroom is mogelijk door spelers met enige spelervaring. 

De lessen zijn verdeeld in onderdelen waarbij verschillende aspecten van het acteren aan bod komen. Er wordt gewerkt aan; stem, improviseren op de manier van 'de vloer op', werken  met tekst, technieken om fysiek te tranformeren etc. 

De lessen zijn op de donderdagavonden van 20.00-22.00 in lokaal 0.11 van Podium Zuidhaege in Assen. De lessen worden gegeven door Anita Ros.

 

Cursus Improvisatie volwassen beginners:

Op 6 september starten we weer met een beginners cursus improviseren voor beginners. Deze cursus wordt aangeboden in samenwerking met Stichting Theaterwerkplaats Het Hek. De cursus bestaat uit 15 lessen bestaande uit drie blokken. Blok 1 is van 6-9 t/m 4-10 en staat in et teken van het loskomen en vrijworden voor spel. Dit blok wordt gegeven door Denise Beekman. Blok 2 is van 11-10 t/m 15-11 en staat in teken van de spelregens van het improviseren. Dit blok wordt gegeven door Anita Ros. Blok 3 is van 22-11 t/m 20-12 en staat in het spelen van improvisatiescènes voor elkaar. De kosten zijn 187,50, waarin 21% BTW is inbegrepen. 

We letten bij het geven van de lessen op de coronamaatregels. 

De lessen zijn op maandagen van 20.00-21.30 en zijn in lokaal 0.11 van Podium Zuidhaege in Assen. Info en inschrijven : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na de lessenserie kunt u instromen in de gevorderden cursus op de donderdagavonden bij de Ros Theater en Musical school Drenthe, of verder gaan bij de Cursus Improvisatie volwassen gevorderden of auditie doen bij 'Toneel Overdag' van het Hek op de donderdagochtenden.

 

Cursus Improvisatie volwassen gevorderden:

Op woensdag 25 augustus 2021 starten we weer met de improvisatie cursus voor volwassen gevorderden. U krijgt les van Hilde Tuijt en Anita Ros. We werken in blokken van telkens 5 lessen. Als u ook interesse hebt kunt u een mail sturen naar Anita Ros via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

De lessen zijn op de woensdagavonden van 20.00-21.30 in lokaal 0.19 van Podium Zuidhaege. Dit is het oude ICO gebouw. Het ligt op loopafstand van het station en er zijn parkeerplaatsen.   

Kennismakingscursus Senioren

Acteerstudio volwassenenOp 13 oktober starten we een kennismakingscursus 'acteren kun je leren' voor senioren. De cursus duurt tot en met 22 december en in de herfstvakantie is er geen les. In deze cursus maakt u kennis met de basisvaardigheden van acteren. In de cursus is veel aandacht voor de persoonlijke bagage/ leefervaring van de deelnemers. Interessant is om te onderzoeken hoe dit tot theater gemaakt kan worden. De kosten voor 10 lessen van 1,5 uur zijn 125,-. Hierin is 21% BTW. De cursus wordt gegeven in Podium Zuidhaege 2 in Assen. Mocht u belangstelling hebben voor een dergelijke cursus dan kunt u dit aangeven bij Anita Ros.

Gekleurd Grijs

We bieden op woendag 15 september de Workshop 'acteren kun je leren ' aan. De worskhop is in lokaal 1.19 in Podium Zuidhaege 2 in Assen en is van 10.00-11.30. De kosten zijn 5, euro per deelnemer.

Gekleurd grijs (foto: Geert Ritsema)Podium Zuidhaege  ligt 5-10  minuten loopafstand van het station. Verder zijn er parkeerplaatsen. Podium Zuidhaege is rolstoel toegankelijk. Podium Zuidhaege heeft ook een gezellig restaurant. Wellicht is het gezellig om na de les met de andere cursisten een broodje te eten. Hieronder volgt een link naar een uitzendig van RTVDrenthe. Ze hadden opnames gemaakt van de workshop 'acteren kun je leren' die we op zaterdag 1 april 2017 gegeven hebben.

Gekleurd grijs (foto: Geert Ritsema)Klik HIER voor de reportage van RTVDrenthe.

Auditie

Mocht u een gevorderde speler zijn en weer zin/tijd hebben om te acteren dan kunt u altijd een auditie doen bij de gevorderden groep. U doet mee met de les, zodat u zelf, de groep en de docente zicht hebben op uw spelkwaliteiten. Daarna kunnen we gezamenlijk bekijken of deze groep wat voor u is. Aan het eind van het seizoen gaan een kleine voorstelling maken die gespeeld wordt voor vrienden en familie.