Acteerstudio volwassenen

Seizoen 2020-2021

Gevorderde Spelers 

Acteerstudio volwassenenDe Ros Theaterschool heeft op dit moment een cursus voor gevorderde spelers. Instroom is mogelijk door spelers met enige spelervaring. 

De lessen zijn verdeeld in onderdelen waarbij verschillende aspecten van het acteren aan bod komen. Er wordt gewerkt aan; stem, improviseren op de manier van 'de vloer op', werken  met tekst, technieken om fysiek te tranformeren etc. 

De lessen zijn op de donderdagavonden van 20.00-22.00 in lokaal 0.11 van Podium Zuidhaege in Assen. De lessen worden gegeven door Anita Ros.

Vanwege corona geven we nu geen fysieke lessen. We geven nu online les. 

Cursus Improvisatie volwassen beginners:

We waren van plan om op maandag 4 januari met het eerste blok improvisatie voor beginners te starten. Vanwege corona en de lockdown is de start al twee keer uitgesteld. We hoopten op maandag 8 maart met het eerste blok te kunnen beginnen. Wanneer we wel kunnen starten weten we niet. We houden de persconferentie in de gaten. Deze cursus wordt weer opgezet in samenwerking met Stichting Werkplaats het Hek. De cursus bestaat uit 15 lessen bestaande uit drie blokken. De indeling van de lesblokken kunnen we nu vanwege het uitstellen tot onbepaalde tijd niet geven. Drie ervaren theaterdocenten geven in de drie blokken les in improvisatie. De docenten zijn Denise Beekman,  Anita Ros en Hilde Tuijt. 

We letten bij het geven van de lessen op de coronamaatregels. 

Prijs van de 3 blokken is 180,-

De lessen zijn op maandagen van 20.00-21.30 en zijn in lokaal 0.11 van Podium Zuidhaege in Assen. Info en inschrijven : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na de lessenserie kunt u instromen in de gevorderden cursus op de donderdagavonden bij de Ros Theater en Musical school Drenthe, of verder gaan bij de Cursus Improvisatie volwassen gevorderden of auditie doen bij 'Toneel Overdag' van het Hek op de donderdagochtenden.

 

Cursus Improvisatie volwassen gevorderden:

Op woensdag 9 september 2020 is de improvisatie cursus voor volwassen gevorderden gestart. U krijgt les van Hilde Tuijt en Anita Ros. We werken in blokken van telkens 5 lessen. Als u ook interesse hebt kunt u een mail sturen naar Anita Ros via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Vanwege corona zijn de fysiek lessen vlak voor de kerstvakantie gestopt. We geven nu online lessen.

De lessen zijn op de woensdagavonden van 20.00-21.30 in lokaal 0.11 van Podium Zuidhaege. Dit is het oude ICO gebouw. Het ligt op loopafstand van het station en er zijn parkeerplaatsen.   

Kennismakingscursus Senioren

Acteerstudio volwassenenWij zijn van plan in het nieuwe seizoen een kennismakingscursus 'acteren kun je leren' voor senioren te starten. In deze cursus maakt u kennis met de basisvaardigheden van acteren. In de cursus is veel aandacht voor de persoonlijke bagage/ leefervaring van de deelnemers. Interessant is om te onderzoeken hoe dit tot theater gemaakt kan worden. Mocht u belangstelling hebben voor een dergelijke cursus dan kunt u dit aangeven bij Anita Ros.

Gekleurd Grijs

Workshop 'acteren kun je leren ' van 1 april 2020 in Podium Zuidhaege gaat niet door vanwege het coronavirus.

Gekleurd grijs (foto: Geert Ritsema)Net als afgelopen seizoen hadden wij graag in 2021 weer een activiteit aangeboden in het kader van Gekleurd Grijs. De organisatoren van Gekleurd Grijs hebben ons laten weten dat de activiteit vanwege corona is verplaatst naar september 2021. Wij willen dan graag weer meedoen met onze workshop  'acteren kun je leren '. Deze zal weer gepland worden op een woensdagochtend van 10.00-11.30. Deze workshop is voor senioren en wordt gegeven in Podium Zuidhaege lokaal 1.19 Assen (het oude ICO gebouw). Het pand ligt 5 minuten loopafstand van het station. Verder zijn er parkeerplaatsen. Podium Zuidhaege is rolstoel toegankelijk. Podium Zuidhaege heeft ook een gezellig restaurant. Wellicht is het gezellig om na de les met de andere cursisten een broodje te eten. Hieronder volgt een link naar een uitzendig van RTVDrenthe. Ze hadden opnames gemaakt van de workshop 'acteren kun je leren' die we op zaterdag 1 april 2017 gegeven hebben.

Gekleurd grijs (foto: Geert Ritsema)Klik HIER voor de reportage van RTVDrenthe.

Auditie

Mocht u een gevorderde speler zijn en weer zin/tijd hebben om te acteren dan kunt u altijd een auditie doen bij de gevorderden groep. U doet mee met de les, zodat u zelf, de groep en de docente zicht hebben op uw spelkwaliteiten. Daarna kunnen we gezamenlijk bekijken of deze groep wat voor u is. Aan het eind van het seizoen gaan een kleine voorstelling maken die gespeeld wordt voor vrienden en familie.