Anita Ros

 

CV

Anita Ros is een veelzijdig, gediplomeerd theatermaker. Zij volgde onder andere aan de Universiteit Groningen Theatergeschiedenis en Dramaturgie en heeft doctoraalbul Geschiedenis en eerstegraads onderwijsbevoegdheid.
Ros is bevoegd dramadocent, regisseur, dramaturg, verhalenverteller en (trainings)acteur. Deze vakvrouw heeft talloze voorstellingen met kinderen en volwassenen geregisseerd. Bovendien heeft zij de algehele leiding over de theater en musicalschool drenthe.
Kijk verder op LinkedIn voor meer achtergrond en voorbeelden van projecten.

Rostheater 

In 1995 heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt en het Rostheater opgericht om mijn theateractiviteiten onder te brengen. Hieronder vallen onder meer voorstellingen, verhalen, workshops, lezingen, regies, en projecten. Ik werk zowel in opdracht als autonoom. Al vanaf de oprichting werk in zonder subsidies.

Ik werk in de noordelijke provincies op scholen, bij festivals, voor instellingen en in kleine theaters. Ook maakt het bedrijfsleven /instellingen regelmatig gebruik van mijn expertise, voor bv teambuilding, als trainingsacteur, voor het verzorgen van acts.

In 2011 is het Ros Theater uitgebereid met de Ros Theater en Musicalschool Drenthe. Wij hebben de theater en musical cursussen van het ICO overgenomen toen daar alles werd wegbezuinigd. In 2022 ben ik vanwege pensioen gestopt met de Ros Theater-en Musicalschool Drenthe. Het is voortgezet door Lisanne Eshuis onder de naam Leshuis van het Noorden. www.leshuisvanhetnoorden.nl

Theater is de rode draad in mijn leven

Als kind luisterde ik al naar de spannende verhalen van mijn opa. Op de lagere school maakte ik al toneelstukjes voor de jarige juffen. Op de middelbare school heb ik geweldig inspirerende theaterlessen gehad van Fred Hofer en ging ik met CJP korting naar voorstellingen in de Twentse schouwburg. Ook tijdens mijn studie ging veel van mijn aandacht uit naar theater. Ik speelde bij GATVER een amateurtheatervereniging en ik had als bijvak theaterwetenschap.

 Rostheater