Basisonderwijs

 

Het Ros Theater sluit aan bij leerlijnen in het basisonderwijs.

Ros Theater en Musical School: cultuur verankeren in het onderwijs

Ros Theater - en Musical School heeft de expertise in huis om voor leerlingen uit het basisonderwijs lessen en workshops te maken en uit te voeren. De lessen worden gemaakt na overleg met de leerkrachten en sluiten aan bij leerlijnen. In april 2017 heeft Anita Ros de nascholing 'cultuur verankeren in het onderwijs' gevolgd en afgerond met een certificaat. Ze (Anita Ros is tevens historica) kan bv geschiedenis methodes verbinden met theater waardoor leerlingen geschiedenis gaan 'meemaken en ervaren'. Ze leren zo en geschiedenis en theater. 

Hiernaast hebben we voorstellingen die geschikt zijn voor basisschoolleerlingen.Kant-en-klare voorstellingen met en zonder lespakket, maar ook voorstellingen op maat behoren tot de mogelijkheden. Zie de button voorstellingen

EindmusicalOok kunnen we u begeleiden bij het maken van maandsluitingen en/of een (eind) voorstelling met uw leerlingen.

Wij kunnen nascholing en teamtraining aanbieden op het gebied van theater voor leerkrachten op verschillende terrreinen en theaterspecialismes. Het geleerde kunt u direct in de klas gebruiken/inzetten.

Als uw school een feestelijk moment heeft, bv een jubileumdat gevierd moet worden, of een feestelijke juffen en meesterdag, kunnen wij, na overleg en samenspraak met u, de dag theatraal begeleiden. Wij beschikken over een groot netwerk met culturele collega's, ook in andere kunstdiscipline's en zijn daardoor instaat een gevarieerd programma aan te bieden. 

Wilt u een dag met de leerlingen samen een musical maken dan kunt u onze workshop 'Musical in een dag' bestellen. Onder leiding van Christy Bagerman studeren de leerlingen in een dag een musical in.

Anita Ros heeft als netwerkpartner van het ICO Kunstencentrum veel theaterprojecten ontwikkeld en uitgevoerd voor oa het Cultuurmenu Assen, Aa en Hunze en Tynaarlo. Bijvoorbeeld:

  • Fluisteringen:
   erfgoed project over de witte wieven in Drenthe met drie lessen en een meespeelvoorstelling voor de groepen 3 en 4. Zie ook cultuuractief. Dit project hebben we vijf jaar met veel succes gespeeld.
      Fluisteringen
  • Kreten uit het verleden:
   project ism Drents Archief over de middeleeuwen voor de groepen 5 en 6 
  • Oma's Kastje: project over vroeger voor kleuters
   Oma's Kastje
 • Het grootste poppenhuis van Nederland:
  lessen over arm en rijk in de Pruikentijd voor groepen 5 en 6
 • I social: project over voor en tegens van sociale media voor de groepen 3 en 4
 • Voor voorbeelden zie LinkedIn