Coaching/training - Speel je geschiedenis

Training methode "Speel je geschiedenis"

Voor leerkrachten van de basisscholen is een training ontwikkeld om met de methode "Speel je geschiedenis' met de leerlingen te werken. Het lesgeven met deze methode is anders dan het lesgeven vanuit een boek, al dan niet aangevuld met filmpjes en opdrachten. Voor deze methode is het vaak nodig om het klaslokaal uit te gaan en het speellokaal in, de werkvloer op. Dit betekent dat de leerkracht een andere werkhouding nodig heeft dan in de klas. Ook zal het voor een leerkracht wennen zijn dat de leerlingen niet stilzitten, maar juist in beweging zijn en veel met elkaar overleggen en maken.

Flyer 'Speel je geschiedenis'Programma

De training is opgedeeld in vijf dagdelen. Leerkrachten kunnen die dagdelen volgen die voor hen interessant zijn. De training kan op maandagmiddagen of op dinsdagmiddagen gegeven worden. Elke training duurt 2 uur. In de training wordt gewerkt aan de kennis en vaardigheden van de leerkracht die nodig zijn om met de methode met de leerlingen te werken. Kennis over de theateroefeningen. Vaardigheden als geven van theateropdrachten in een speellokaal, het geven van feedback op de opdrachten aan de leerlingen. En de opdrachten worden uitgelegd. De training begint met een inloop met koffie/thee van 14.15-14.30. Van 14.30-15.30 training. Pauze van 15.30-15.45. Tweede gedeelte van de training is van 15.45-16.45. Daarna is er tot 17.00 gelegenheid voor afronding. De training kan worden aangeboden als onderdeel van een studiedag.

Training 1 is voor leerkrachten van de groepen 3 en 4. 

Training 2 is voor leerkrachten van groep 5

Training 3 is voor leerkrachten van groep 6

Training 4 is opgedeeld in twee trainingen, 4a en 4b en is voor leerkrachten van groep 7

Training 5 is voor leerlrachten van groep 8

Kosten 

De training kost 75,- euro voor een leerkracht voor een dagdeel. Voor dit bedrag krijgt de leerkracht ook het materiaal dat bij sommige lessen nodig is. 

Trainer

De trainingen worden gegeven door Richt Bouma of door Anita Ros. Richt Bouma is theaterdocente en leerkracht HVO op diverse basisscholen in Groningen. Anita Ros is de ontwikkelaar en daarnaast theaterdocent en historica. Ze heeft veel ervaring met het geven van geschiedenis/theaterlessen voor groepen basisschoolleerlingen.

Aanmelden en info

Op dit moment wachten wij af hoe de maatregelen omtrent corona zich ontwikkelen. Wij hopen na de kerstvakantie met data en locaties te komen waarop wij de trainingen aanbieden. Heeft u eerder al belangstelling dan kunt u mailen naar Anita Ros Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. we kunnen u dan op de hoogte houden van de ontwikkelingen.