Fluisteringen

FluisteringenFluisteringen is een erfgoedproject over het verschijnsel 'Witte Wieven' voor de groepen 3 en 4. Het bestaat uit 3 lessen. Een literatuurles, een dansles en een muziekles plus een voorstelling.
Fluisteringen is een cultuurmenu project en wordt nu al voor het derde seizoen met groot succes gespeeld op basisscholen in Drenthe. In het project komen de leerlingen in aanraking met volksverhalen en cultuur uit Drenthe.
Het is een interactieve voorstelling waarbij leerlingen meedansen en meezingen. Het project is te vinden op cultuuractief.

Lees meer...

Bella en Bo

Bella woont alleen en heeft behoefte aan gezelschap. Ze besluit een hond te nemen. Ze wil het goed aan pakken en ze bereidt zich grondig voor.  Als de hond komt brengt ze al haar kennis en vaardigheden in praktijk. Dit leidt tot hilarische gebeurtenissen. De voorstelling gaat over het hebben van huisdieren en hoe daar mee om te gaan.

Lees meer...

De Wedstrijd

De Schildpad en de Haas komen elkaar op een ochtendwandeling tegen. Ze spreken af die dag een wedstrijd te gaan houden. Ze kunnen meteen beginnen. Ze gaan ieder een reis maken. Voor zonsondergang moeten ze weer terug zijn. Degene die het meest heeft meegemaakt en daarover verhalen kan vertellen is de winnaar.

De voorstelling gaat over het hebben van aandacht voor je omgeving.

Lees meer...

Sneeuwwitje

SneeuwwitjeWie wat witje? Iedereen kent toch Sneeuwwitje? En iedereen weet toch dat Sneeuwwitje steeds mooier wil worden? In dit sprookje spelen de kinderen en een koffer vol met kleren een grote rol. In deze interactieve voorstelling vertel ik het verhaal en speel ik de stiefmoeder.
De voorstelling gaat over ijdelheid en over de samenleving die een jeugdig schoonheidsideaal nastreeft.

Lees meer...

Meespeelclownerie

MeespeelclownerieEen clown komt op. Gaandeweg merkt de clown dat ie niet de goede kleren aan heeft en dat ie zijn assistent is vergeten. Hoe moet de clown nu verder? Met behulp van de kinderen komt het toch nog goed. Door de samenwerking tussen de clown en het publiek ontstaan grappige situaties.

Lees meer...

Meer artikelen...

  1. Kinderboekenweek