Privacyverklaring Ros Theater- en musicalschool Drenthe

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. De Ros Theater- en Musicalschool Drenthe (Ros Theater) voldoet aan de aanwijzingen van de AVG. In deze privacyverklaring staat hoe het Ros Theater met uw privacy omgaat: welke persoonsgegevens we verwerken, de reden voor die verwerking, hoe lang we ze bewaren (en waarom) en welke rechten u heeft ter zake van uw door ons bewaarde persoonsgegevens. Aarzel niet contact met het ons op te nemen als u vragen over deze privacyverklaring heeft.

  • Door het invullen van ons inschrijfformulier geeft u ons toestemming de ingevulde persoonsgegevens te gebruiken zoals in deze verklaring uiteengezet.
  • Bij inschrijving krijgen wij de volgende persoonsgegevens van de cursist:
    • naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres,
    • geboortedatum,
    • IBAN en tenaamstelling van de bankrekening.
  • Via het contactformulier op rostheater.nl verkregen namen en e-mailadressen slaan we op als het contact leidt tot inschrijving.
  • Bovenstaande gegevens zijn noodzakelijk voor
    • het voeren van onze leerlingenadministratie,
    • de communicatie met cursisten door middel van e-mail of post,
    • het samenstellen van de lesgroepen,
    • de incasso van het lesgeld.
  • Onze docenten krijgen de beschikking over  naam en telefoonnummer van de cursisten in hun lesgroepen, om hun aan- en afwezigheid bij te houden en om in dringende gevallen contact op te kunnen nemen.
  • Van tijd tot tijd sturen we alle cursisten of specifieke lesgroepen e-mail (geadresseerden in BCC) met actuele informatie over de activiteiten van het Ros Theater.
  • Van uitgeschreven cursisten bewaren we het e-mailadres om hen op de hoogte te houden van het (nieuwe) cursusaanbod en eventueel andere activiteiten. Uitgeschreven cursisten die geen prijs stellen op het toezenden van e-mail, kunnen dat aangeven in een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  
  • We bewaren de originele inschrijfformulieren van uitgeschreven cursisten nog minimaal 14 maanden, wegens contractuele verplichtingen met onze bank die de incasso van het lesgeld doet. Daarnaast verplicht de Belastingdienst iedere ondernemer de financiële administratie 7 jaar te bewaren.
  • Op onze website, rostheater.nl, plaatsen wij beeldmateriaal (foto’s en video’s) om belangstellenden een zo volledig mogelijk beeld te geven van onze theaterschool, van lessen, presentaties en voorstellingen. De AVG beschouwt foto’s, waarop mensen herkenbaar zijn afgebeeld, als persoonsgegevens.
    • Daarom moeten wij voor het publiceren van foto’s toestemming vragen van de afgebeelde personen, of, als die jonger zijn dan 16 jaar, van hun ouders. Zonder deze uitdrukkelijke toestemming is het ons niet toegestaan beeldmateriaal te plaatsen.
    • Voor het verkrijgen van die toestemming verspreiden we per ingang van het cursusjaar 2018-2019 een formulier onder bestaande cursisten. Nieuwe cursisten krijgen het formulier samen met het inschrijvingsformulier.
    • Deze toestemming geldt uitsluitend voor beeldmateriaal dat we op rostheater.nl plaatsen met het bovenvermelde doel. Voor eventueel ander gebruik in bijvoorbeeld programmaboekjes, folders, posters en ander promotiemateriaal zullen we u apart toestemming vragen.
    • Overigens kunt u later desgewenst door een mededeling per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uw eerder gegeven toestemming weer intrekken. Dan verwijderen we de foto’s van rostheater.nl.
    • NB! Wat betreft foto’s op facebook.com/rostheater zullen wij ons terughoudend opstellen. Op uw verzoek kunnen we eventueel een foto van onze facebookpagina verwijderen.
  • Via ons mailadres, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., kunt u:
    • uitleg vragen over de verwerking van de gegevens van de cursist,
    • verzoeken uw gegevens, zoals die bij ons geregistreerd zijn, in te zien en eventueel te corrigeren,
    • verzoeken uw gegevens te verwijderen, voor zover verwijdering van gegevens niet conflicteert met andere verplichtingen,
    • uw toestemming voor het verwerken van uw gegevens intrekken. Dat heeft uiteraard administratieve consequenties.
  • Cursisten starten soms een WhatsApp-groep met de leden van hun lesgroep. De cursisten vragen docenten vaak zich daarbij aan te sluiten. Zulke WhatsApp-groepen vallen buiten verantwoordelijkheid van het Ros Theater. Deelname aan een dergelijke groep brengt onvermijdelijk met zich mee dat de leden beschikken over elkaars mobiele telefoonnummers .
  • Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens, dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.
  • Tot slot: al onze medewerkers zijn zich bewust van het vertrouwelijke karakter van persoonsgegevens en doen er al het mogelijke aan de privacy van de cursisten en hun ouders te garanderen.

Contactgegevens Ros Theater- en Musicalschool Drenthe:
Rostheater
Anita Ros
Prinsesseweg 31
9717BB GRONINGEN
050 312 92 42
06 405 361 19
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.