Regieopleiding

In het seizoen 2020-2021 starten we met een driejarige regie cursus

Graag willen we u laten weten dat het weer mogelijk is om te leren regisseren voor het Amateur Theater. Voorheen verzorgde Kunst & Cultuur Drenthe de landelijk erkende opleiding tot regisseur voor het amateur theater. Door bezuiniging in de sector is deze opleiding in Drenthe gestopt en staan de andere opleidingen sterk onder druk. Het landelijk Kunstkeur die de certificering regelt staat zelf onder druk vanwege subsidiestops.

Inhoud regiecursus

Het eerste jaar staat in het teken van '' wat is regisseren". Wat moet je weten om met regisseren aan de slag te gaan. Nodig is kennis van genres, dramaturgie, begeleiden van groepen, etc. De eerste handvatten worden aangereikt.

Het tweede jaar staat in het teken van " hoe regisseer ik". Je gaat onderzoeken waar jou drijfveren en fascinaties als maker liggen. Welke handtekening heb jij.

In het derde jaar is het mogelijke een individueel coaching traject te volgen. Je bent al bezig op de werkvloer, maar je kunt feedback gebruiken. Formuleer wat je wil leren en hierop wordt je begeleid.

De cursus is voor:

- Amatereurspelers die zin hebben om zich te ontwikkelen tot regisseur.

- Voor leerkrachten in  het basis-en voortgezet onderwijs die meer handvatten willen hebben bij het maken van een eindvoorstelling/werken met theater in de klas

- Jongeren die graag voorstellingen maken, pabostudenten die meer met theater willen werken.

U ontvang na elk jaar een certificaat van de theaterschool. Als u interesse heeft voor de cursus kunt u contact opnemen met Anita Ros , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij starten met minimaal 12 deelnemers. De prijs is voor het eerste jaar 425,-; voor het tweede jaar ook 425,- en voor het derde jaar is de prijs afhankelijk van de benodigde coachingstijd. De cursus zal worden gegeven in Assen.