Fluisteringen

FluisteringenFluisteringen is een erfgoedproject over het verschijnsel 'Witte Wieven' voor de groepen 3 en 4. Het bestaat uit 3 lessen. Een literatuurles, een dansles en een muziekles plus een voorstelling.
Fluisteringen is een cultuurmenu project en wordt nu al voor het derde seizoen met groot succes gespeeld op basisscholen in Drenthe. In het project komen de leerlingen in aanraking met volksverhalen en cultuur uit Drenthe.
Het is een interactieve voorstelling waarbij leerlingen meedansen en meezingen. Het project is te vinden op cultuuractief.

FluisteringenVoor de leerkrachten is er een speciale lesmap waarin alle informatie over het project te vinden is. De leerkrachten hoeven zelf niets te doen. De voorstelling wordt in de leslokalen op de scholen gespeeld.Het project sluit aan op kerndoelen Nederlandse taal, oriëntatie op jezelf en de wereld/tijd en op kunstzinnige oriëntatie.
De voorstelling wordt gespeeld dor twee muzikanten, een danseres en een verhaleverteller. Informatie over het project kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en via het ICO Kunstencentrum en via K&C Drenthe.