Acteerstudio volwassenen

Gevorderde Spelers 

Acteerstudio volwassenenDe Ros Theaterschool heeft op dit moment een cursus voor gevorderde spelers. Instroom is mogelijk door spelers met enige spelervaring. 

De lessen zijn verdeeld in onderdelen waarbij verschillende aspecten van het acteren aan bod komen. Er wordt gewerkt aan; stem, improviseren op de manier van 'de vloer op', werken  met tekst, technieken om fysiek te tranformeren etc. 

De lessen zijn op de donderdagavonden van 20.00-22.00 in lokaal 1.19 van Podium Zuidhaege in Assen. De lessen worden gegeven door Anita Ros.

 

Cursus Improvisatie volwassen beginners:

Cursus Improvisatie voor volwassen beginners 2018-2019 in samenwerking met Het Hek van de Dam. De cursus bestaat uit 15 lessen bestaande uit drie blokken. Het eerste blok is van 21 november t/m 19 december en wordt gegeven door Gemma Bos. Het tweede blok is van 9 januari t/m 6 februari en wordt gegeven door Anita Ros. Het derde blok is van 13 februari t/m 20 maart en wordt gegeven door Hilde Tuijt.

De lessen zijn op woensdagen van 20.00-21.30 en zijn in lokaal 1.19 van Podium Zuidhaege in Assen. Kosten zijn 150,- . Info en inschrijven : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na de lessenserie kunt u instromen in de gevorderden cursus op de donderdagavonden bij de Ros Theater en Musical school Drenthe of auditie doen bij 'Toneel Overdag' van het Hek op de donderdagochtenden.

Kennismakingscursus Beginners

Bij voldoende belangstelling starten we na de zomervakantie 2019 een kennismakingscursus acteren voor volwassenen. U krijgt les in de basis vaardigheden van het acteren. Wat betekent het 'inzetten van emoties in spel' ; 'wat zijn de 5 w's; hoe geef ik vorm aan de fantasie.  Als u interesse hebt kunt u een mail sturen naar Anita Ros via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij 8 belangstellenden kunnen we starten.

De lessen zijn op de woensdagavonden van 20.00-21.30 in lokaal 0.11/ of 1.19 van Podium Zuidhaege. Dit is het oude ICO gebouw. Het ligt op loopafstand van het station en er zijn parkeerplaatsen. De lessen worden gegeven door Anita Ros/ Hiepie Hoogeveen. Een ervaren enthousiaste docent, theatermaker en speler.  

Kennismakingscursus Senioren

Acteerstudio volwassenenWij zijn van plan in het nieuwe seizoen een kennismakingscursus 'acteren kun je leren' voor senioren te starten. In deze cursus maakt u kennis met de basisvaardigheden van acteren. In de cursus is veel aandacht voor de persoonlijke bagage/ leefervaring van de deelnemers. Interessant is om te onderzoeken hoe dit tot theater gemaakt kan worden. Mocht u belangstelling hebben voor een dergelijke cursus dan kunt u dit aangeven bij Anita Ros.

Gekleurd Grijs

Gekleurd grijs (foto: Geert Ritsema)Net als afgelopen seizoen, zullen wij in 2019 weer een activiteit aanbieden in het kader van Gekleurd Grijs. Dit keer zal de activiteit plaatsvinden op woensdagochtend 17 april van 10.30-12.00. Deze activiteit is de workshop 'acteren kun je leren '. Deze workshop is voor senioren en wordt gegeven in Podium Zuidhaege lokaal 1.19 Assen (het oude ICO gebouw). Het pand ligt 5 minuten loopafstand van het station. Verder zijn er parkeerplaatsen. Podium Zuidhaege is rolstoel toegankelijk. Podium Zuidhaege heeft ook een gezellig restaurant. Wellicht is het gezellig om na de les met de andere cursisten een broodje te eten. Hieronder volgt een link naar een uitzendig van RTVDrenthe. Ze hadden opnames gemaakt van de workshop 'acteren kun je leren' die we op zaterdag 1 april 2017 gegeven hebben.

Gekleurd grijs (foto: Geert Ritsema)Klik HIER voor de reportage van RTVDrenthe.

Auditie

Mocht u een gevorderde speler zijn en weer zin/tijd hebben om te acteren dan kunt u altijd een auditie doen bij de gevorderden groep. U doet mee met de les, zodat u zelf, de groep en de docente zicht hebben op uw spelkwaliteiten. Daarna kunnen we gezamenlijk bekijken of deze groep wat voor u is. Aan het eind van het seizoen gaan een kleine voorstelling maken die gespeeld wordt voor vrienden en familie.