Acteerstudio volwassenen

Gevorderde Spelers 

Acteerstudio volwassenenDe Ros Theaterschool heeft op dit moment een cursus voor gevorderde spelers. Instroom is alleen na auditie. 

De lessen zijn verdeeld in onderdelen waarbij verschillende aspecten van het acteren aan bod komen. Er wordt gewerkt aan; stem, improviseren op de manier van 'de vloer op', werken  met tekst, technieken om fysiek te tranformeren etc. 

De lessen zijn op de donderdagavonden van 20.00-22.00 in lokaal 0.11 van Podium Zuidhaege in Assen (het oude ICO gebouw). De lessen worden gegeven door Anita Ros.

Kennismakingscursus Beginners

Bij voldoende belangstelling kunnen we een kennismakingscursus acteren voor volwassenen starten.U krijgt les in de basis vaardigheden van het acteren. Wat betekent het 'inzetten van emoties in spel' ; 'wat zijn de 5 w's; hoe geef ik vorm aan de fantasie.  Als u interesse hebt kunt u een mail sturen naar Anita Ros via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij 8 belangstellenden kunnen we starten.

De lessen zijn op de woensdagavonden van 20.30-22.00 in lokaal 0.11/ of 1.19 van Podium Zuidhaege. Dit is het oude ICO gebouw. Het ligt op loopafstand van het station en er zijn parkeerplaatsen. De lessen worden gegeven door Anita Ros/ Hiepie Hoogeveen. Een ervaren enthousiaste docent, theatermaker en speler.  

Kennismakingscursus Senioren

Acteerstudio volwassenenWij zijn van plan een kennismakingscursus 'acteren kun je leren' voor senioren te starten. In deze cursus maakt u kennis met de basisvaardigheden van acteren. In de cursus is veel aandacht voor de persoonlijke bagage/ leefervaring van de deelnemers. Interessant is om te onderzoeken hoe dit tot theater gemaakt kan worden. Mocht u belangstelling hebben voor een dergelijke cursus dan kunt u dit aangeven bij Anita Ros.

Gekleurd Grijs

Gekleurd grijs (foto: Geert Ritsema)Wij gaan, net als afgelopen seizoen, weer een activiteit aanbieden voor gekleurd grijs. Houdt u de website in de gaten. We gaan dan weer de workshop 'acteren kun je leren aanbieden' aan senioren in het kader van Gekleurd Grijs in Podium Zuidhaege lokaal 1.19 Assen (het oude ICO gebouw). Het pand ligt 5 minuten loopafstand van het station. Verder zijn er parkeerplaatsen. Podium Zuidhaege is rolstoel toegankelijk. Podium Zuidhaege heeft ook een gezellig restaurant. Wellicht is het gezellig om na de les met de andere cursisten een broodje te eten. Hieronder volgt een link naar een uitzendig van RTVDrenthe. Ze hadden opnames gemaakt van de workshop 'acteren kun je leren' die we op zaterdag 1 april 2017 gegeven hebben.

Gekleurd grijs (foto: Geert Ritsema)Klik HIER voor de reportage van RTVDrenthe.

Auditie

Mocht u een gevorderde speler zijn en weer zin/tijd hebben om te acteren dan kunt u altijd een auditie doen bij de gevorderden groep. U doet mee met de les, zodat u zelf, de groep en de docente zicht hebben op uw spelkwaliteiten. Daarna kunnen we gezamenlijk bekijken of deze groep wat voor u is. Aan het eind van het seizoen gaan een kleine voorstelling maken die gespeeld wordt voor vrienden en familie.